Дори най-близките съюзници на Москва - малкото, които са останали - не

...
Дори най-близките съюзници на Москва - малкото, които са останали - не
Коментари Харесай

Лошо! Политолог прочете присъдата на БГ армията

" Дори най-близките съдружници на Москва - дребното, които са останали - не считат да признават тази териториална смяна, която се кани президентът Путин да обяви в околните часове. Дори и Беларус евентуално няма признае един подобен акт.

Можем да чакаме от международната общественост, че няма да признае резултатите от тези референдуми, проведени от съветските окупационни управляващи.
-->
Т.е. от интернационална правна гледна точка тези четири области ще продължат да бъдат част от Украйна. Това е повече от несъмнено ".

Това съобщи пред БНР Пламен Димитров от Българското геополитическо сдружение.

Анализаторът уточни, че решението на Путин би трябвало да се пояснява като стъпка към ескалация на спора:

" Да даде знак, че счита да вдигне залозите в този спор, надявайки се, че отсрещната страна може да се откаже, като видят какъв брой висок е станал залогът. Украйна няма по какъв начин да се откаже, тъй като съществуването ѝ е сложено на карта.

Може би концепцията на Путин е, че западните съдружници, ще стартират по-малко да изпращат оръжие и да поддържат Украйна. Почти несъмнено е, че и в това си желание Путин няма по какъв начин да успее. Има заявена решителност от съдружниците на Украйна да продължат да я поддържат до надвит край във войната ".

" Не можем да чакаме Русия да нанесе удар на страна от НАТО, защото виждаме, че тя не се показва добре на бойното поле и не може да се оправи с Украйна, не е разумно да поема риск да води война с НАТО.... 

Тази война алармира, че Българската войска не е задоволително съвременна и не е задоволително добре въоръжена. Както и че България, а и другите страни от НАТО ще би трябвало да влагат повече, да задели по-голям публичен запас за защитата си ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР